Fotografie: Facebook Fokus Turnov

V únoru byla zahájena prospěšná spolupráce dvou organizací v Turnově. V místní kavárně KUS nyní zákazníky pravidelně obsluhují klienti organizace Fokus Turnov, tedy lidé s duševní poruchou nebo mentálním postižením. Organizace spolupracují proto, aby pomohly hendikepovaným se začleněním do běžného života.

Přijďte ochutnat například jejich dezerty, nechte si naservírovat vaši oblíbenou kávu a nebo si zakupte výrobky z dílen. Způsobů, jak tuto akci a především její účastníky podpořit je hodně, ale vaše přítomnost bude to nejlepší,“ píší lidé z kavárny.

První klientka Fokusu si vyzkoušela směnu v kavárně 3. února letošního roku. Lucka si „oblékla zástěru, s pomocí kolegyň zkrotila velký kávovar a za chvíli už sama s grácií servírovala kromě jiného i smaženky a štrůdl, které jsme pro hosty kavárny připravili. Samotné nás překvapilo, s jakou samozřejmostí a bez nervů se nové role zhostila a měla z toho velkou radost,“ uvádí pracovníci organizace na své Facebookové stránce.

Návštěvníci kavárny se s hendikepovanými potkávají každý čtvrtek mezi druhou a pátou hodinou. Fokus Turnov pro každou směnu svých klientů připravuje nějaké chutné překvapení.

Pro Fokus to určitě není poslední spolupráce s turnovskými organizacemi a v plánu jsou další zajímavé aktivity. Aktuální informace najdete vždy na Facebooku FOKUS Turnov.

Copyright © 2024 - Spolek KOLUMBUS