Klienti Veřejné zdravotní pojišťovny mohou využít nový program péče o duševní zdraví, díky kterému získají příspěvek na péči u vybraných českých psychoterapeutů. Celkem mohou získat až pět tisíc v období od srpna do listopadu letošního roku.

Nabídka finanční podpory na psychologickou péči platí pro dospělé a děti od sedmi let, na jedno sezení je možné získat částku pět set korun. Pojišťovna podpoří maximálně deset sezení.

Zájemci o příspěvek musí napsat na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a musí v e-mailu požádat o poukaz. V e-mailu je nutné uvést jméno, příjmení a číslo pojištěnce a požadovaný způsob předání poukazu (buď jeho předání na pracovišti VZP nebo zaslání na uvedenou e -mailovou adresu).

Následně je třeba oslovit vybraného psychoterapeuta, seznam těch, se kterými pojišťovna spolupracuje, je uveden na jejím webu. Součástí vstupní konzultace při prvním sezení je vyplnění vstupního dotazníku. Na jeho základě a na základě odborného posouzení terapeut rozhodne o pokračování psychosociální intervence. Další podrobnosti jsou k dispozici na portálu pojišťovny.

Copyright © 2024 - Spolek KOLUMBUS